Skip to main content

 

 


 



Click the button below for the NPAC 2020 Conference Agenda PDF: 

NPAC 2020 Conference Agenda

Detailed Session and Speaker Bios






Time Session
DAY ONE SCHEDULE 07:00-07:50 (PHYSICIAN ADVISOR 101) - "Medicare: Traditional vs. Managed Medicare" - Day Egusquiza

07:50-08:00 Break (10 min)

08:00-08:50


(PHYSICIAN ADVISOR 101 - Best Practice Breakfast) "New Frontiers: Physician Advisor 2.0" - Dr. Alvin Gore
(Best Practice Breakfast) "Effective Speaking: Learning From TEDx" - Dr. Sewell Kahn
(Best Practice Breakfast) "Documentation of Sepsis from the Physician Advisor's Lens" - Dr. Timothy Brundage

08:50-09:00 Break (10 min)

09:00-09:15 Welcome & Housekeeping

09:15-10:00 "Creating Values, Breaking Down Barriers" - Dr. Edward Hu

10:05-10:50 "Population Health Initiatives: Across the Care Continuum & the Role of Physician Advisor" - Dr. Arshad Rahim

10:50-11:05 Break (15 min)

11:05-11:50 "How to Critically Analyze & Understand LOS Data" - Dr. Sam Antonios

11:50-12:20 Q&A Session (30 min)

12:20-13:30 (Lunch provided - 70 min) President's Welcome and Physician Advisor Career Evolution Panel - Dr. Nick Ulmer, Dr. Lisa Banker, Dr. Bernard Ravitz, Dr. Denise Goodman, Dr. Larry Field

13:30-14:15 "Physician Advisors as Leaders in the Clinical Revenue Cycle" - Dr. Rebecca Ramirez

14:20-15:05 "Social Determinants of Health: Mastering the Cost/Coding Collaboration Conundrum" - Ellen Fink-Samnick

15:05-15:30 Break (25 min)

15:30-16:15 "Clinical Documentation: Mission Integrity" - Dr. Lisa Banker & Tracy Field

16:15-16:45 Q&A Session (30 min)

16:45-17:00 Daily Wrap Up (15 min)

18:30-20:30 Dine with Docs




DAY TWO SCHEDULE 07:00-07:50 (PHYSICIAN ADVISOR 101) "Efficient Management of Denials, OBS Patients & Short Stays" - Dr. Anuja Mohla

07:50-08:00 Break (10 min)

08:00-08:50


(PHYSICIAN ADVISOR 101 - Best Practice Breakfast) "Hospital-Based Physician Advisors" - Dr. Stephanie Van Zandt
(Best Practice Breakfast) "Pediatrics: The Essential Playbook" - Dr. Sheldon Berkowitz             
(Best Practice Breakfast) "CDI and Quality" - Dr. Erica Remer

08:50-09:00 Break (10 min)

09:00-09:15 Welcome & Housekeeping

09:15-10:00 "Benefits Expertise for Advocacy Against Aggressive Denials" - Dr. Brian Moore

10:05-10:50 "Federal Advocacy: Who, What, Where & How" - Josh Boswell

10:50-11:05 Break (15 min)

11:05-11:50 "Appealability: Assessing & Rating Denials for the Possibility of Overturn" - Denise Wilson

11:50-12:20 Q&A Session (30 min)

12:20-13:30 Lunch provided (70 min)

13:30-14:15 "If Only I Had Known That: 25 Lessons Learned as a CDI Physician Advisor" - Dr. Trey La'Charite

14:20-15:05 "Expanding Focus from Length of Stay to Culture Change" - Dr. Kristi Rain-Jaras & Michael Vitale

15:05-15:30 Break (25 min)

15:30-16:15 "High Stakes of Compliance in an Evolving Regulatory Environment" - Jessica Gustafson & Abby Pendleton

16:15-16:45 Q&A Session (30 min)

16:45-17:00 Daily Wrap Up (15 min)

18:30-20:30 Dine with Docs




DAY THREE SCHEDULE 07:00-07:50 (PHYSICIAN ADVISOR 101) "Multidisciplinary Rounds & Cost Containment" - Dr. Howard Stein

07:50-08:00 Break (10 min)

08:00-08:50



(PHYSICIAN ADVISOR 101 - Best Practice Breakfast) Hospital Case Management & the Physician Advisor: Past, Present & Future" - Mary McLaughlin-Davis             
(Best Practice Breakfast) "Quality and the Cost Curve" - Dr. Charles Locke
(Best Practice Breakfast) "Hospital-SNF Collaboration to Improve Care" - Dr. Michele Bellantoni

08:50-09:00 Break (10 min)

09:00-09:15 Welcome & Housekeeping

09:15-10:00 "Improving Hospital Performance" - Dr. Joseph Zebrowitz

10:05-10:50 "Physician Advisor Role in Clinical Validation: Denial Prevention & Appeals" - Dr. Beth Wolf

10:50-11:05 Break (15 min)

11:05-11:50 "Medicare & Regulatory Update 2020" - Dr. Ronald Hirsch

11:50-12:20 Q&A Session + Final Wrap Up (30 min)

 

 


 

 

Register Today



Return to Conference Homepage